Pieterskerk-Choorsteeg 16, 2311 TR Leiden

Hiske Bem | bronzen

Naast haar rechtenstudie aan de Universiteit Leiden volgde Hiske cursussen tekenen, modelleren, goudsmeden en etsen, onder meer aan de Werkschuit in Amsterdam en de Vrije Academie in Den Haag.

Hiske richt zich in haar ontwerpen op thema's als vogels, bladeren, veren en insecten. Beelden zijn gemaakt van was, papier, hout en draad, en in brons gegoten met behulp van de 'verloren-was-methode'. Het materiaal van de sieraden bestaat uit zilver, goud, messing, titanium en acrylaat. Op een kleine uitzondering na zijn alle kunstwerken uniek.

Vrij werk en opdrachten zijn aangekocht door onder meer het Amsterdams Historisch Museum, het Natuurhistorisch Museum Leiden, de Hortus Botanicus in Leiden en het Museum Meermanno Westreenianum in Den Haag.

 http://www.hensbem.nl


Eva de Visser | Iconen

Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is ontegenzeggelijk hedendaags. Bijvoorbeeld de werken, waarin figuren worden geabstraheerd van hun omgeving door de toepassing van bladgoud. Wezens uit de 21 eeuw –soms in poses uit de antieke oudheid– gefixeerd als in een icoon. Ook maakt zij werken waarin een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samengaan. De kleuren zijn warm, maar meestal is er ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment. 

evadevisser.nl 


Maynie Malan | Mobile kunstobjecten

Maynie Malan is Zuid-Afrikaanse, geboren in Johannesburg. Zij groeide op in Randburg en verwierf in haar geboortestreek bekendheid als kunstenaar. In 1991 vertrok ze naar Europa om meer inspiratie op te doen. Vanuit haar levenservaring en eigenzinnige visie op het leven groeide een geheel eigen stijl. Haar creaties genieten internationale belangstelling en zijn verkocht in vooraanstaande galerieën te Londen, Nederland, Luxemburg en Duitsland.

Maynie Malan werkt met goud, zilver, edelstenen en natuurlijke elementen. Zij vindt het een "liefdevolle taak" om deze elementen te combineren tot een uniek kunstobject, dat ook schitterend is om te dragen.

mayniemalan