Atelier De Zilverling 

Pieterskerk-Choorsteeg 16, 2311 TR Leiden

Eva de Visser | Iconen
Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is ontegenzeggelijk hedendaags. Bijvoorbeeld de werken, waarin figuren worden geabstraheerd van hun omgeving door de toepassing van bladgoud. Wezens uit de 21 eeuw –soms in poses uit de antieke oudheid– gefixeerd als in een icoon. Ook maakt zij werken waarin een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samengaan. De kleuren zijn warm, maar meestal is er ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment. 

Dimitris Xanthopoulos | Schilderijen en keramiek

Dimitris is geboren (1958) en getogen in Katerini (‘Κατερίνη’, Noord Griekenland). In 1981 kwam hij naar Nederland en is thans woonachtig in Leidschendam. 

Hij studeerde in Den Haag aan de 'Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten' (1984- 1988) en de 'Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunsten'(1982-1988). Vanaf 1987 is zijn atelier gevestigd in de ‘Spanjaardshof’ op het Westeinde 58 te Den Haag, waar hij tekent, schildert en keramisch werk maakt. Sinds hij zich als kunstenaar vestigde in de Hofstad exposeert Dimitris nationaal en internationaal in diverse galeries, ministeries, bedrijven en musea.

Schilderijen
Het werk van Dimitris is gebaseerd op de onlosmakelijke verhouding en invloed van tegenstellingen. Zowel thematisch als in de vormgeving zijn tegenstellingen het scheppende element waardoor het werk ontstaat. Kenmerkend aan Dimitris werk is zijn krachtige handschrift, of te wel de directheid van zijn tekeningen, die in één beweging op doek of op keramiek zijn geplaatst. Zijn gevoeligheid voor kleur is vooral op de keramische vormen goed zichtbaar. Hij schildert met glazuren.


De laatste jaren maakt Dimitris schilderijen van geoxideerd koperblad op doek. Door de reflecterende werking van het materiaal komt het schilderij tot leven. Het is een mengeling van organische levende vormen, planten en mensen in beweging. De invloed van de lichtval zorgt voor een speelse realiteit. Het is als een levend organisme dat zich vormt en dat veranderd onder de werking van het licht.

De rode draad in het werk is 
contrast, ritme, reflectie en 
beweging, groei en harmonie. 
Het schilderij is krachtig en gevoelig, expressief en expanderend, en geeft hoop voor een nieuwe toekomst.

dimitriosxanthopoulos.nl


Lars Glad | Sieraden

Een sieraden kunstenaar uit Kopenhagen op bezoek in ons atelier. Lars'inspiratie komt van zijn Scandinavische roots. De pure Scandinavische stijl en de dramatische Scandinavische mythologie, samen 'gebrouwen' en herschapen in een pure en eenvoudige interpretatie, het best te omschrijven als modern en tijdloos. Vaak met een mechanische uitdrukking.larsglad.dk