Pieterskerk-Choorsteeg 16, 2311 TR Leiden

Margo Nelissen | sieraden

Margo is geïntrigeerd door structuren en patronen.  In de loop van haar carrière is ze gaan experimenteren met steeds weer nieuwe technieken, die nieuwe expressieve mogelijkheden geven. Zo ontwikkelde ze gegoten collecties, collecties met natuurlijke materialen en zaden en zelfs een collectie waarbij glasscherven worden verwerkt.
 
Zelf zegt ze daarover: “Mijn interesse in geschiedenis geeft mij inspiratie voor nieuwe thema’s en de vormgeving van nieuwe collecties. Ook in Afrikaanse culturen, versieringsvormen en symboliek vind ik inspiratie. Recentelijk is mijn aandacht verlegd naar de natuur; door een driejarig verblijf in de Caraïben raakte ik onder de indruk van de overweldigende (onderwater)natuur en werden plant- en koraalmotieven belangrijk. Structuren en repetitieve vormen spelen daarbij een grote rol“.

Overeenkomst in al haar collecties is een grote mate van verfijning en detaillering, ook in de robuuste sieraden.

 margonelissen.nl


Eva de Visser | Iconen

Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is ontegenzeggelijk hedendaags. Bijvoorbeeld de werken, waarin figuren worden geabstraheerd van hun omgeving door de toepassing van bladgoud. Wezens uit de 21 eeuw –soms in poses uit de antieke oudheid– gefixeerd als in een icoon. Ook maakt zij werken waarin een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samengaan. De kleuren zijn warm, maar meestal is er ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment. 

evadevisser.nl 


Lars Glad | Sieraden

Een sieraden kunstenaar uit Kopenhagen op bezoek in ons atelier. Lars'inspiratie komt van zijn Scandinavische roots. De pure Scandinavische stijl en de dramatische Scandinavische mythologie, samen 'gebrouwen' en herschapen in een pure en eenvoudige interpretatie, het best te omschrijven als modern en tijdloos. Vaak met een mechanische uitdrukking.
larsglad.dk