Pieterskerk-Choorsteeg 16, 2311 TR Leiden

Margo Nelissen | landelijke studio route 27 & 28 oktober

In het kader van De Week van het Maken is er een landelijke route uitgezet van locaties waar de kracht van het maken ervaren kan worden. Werkplaatsen en studio’s van Leeuwarden tot Maastricht openen tijdens deze Studio Route hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met creatieve ambachten en specialistische technieken. Voor zowel jong als oud is er veel te zien en te leren. Bezoek tijdens dit weekend bijvoorbeeld Atelier de Zilverling in Leiden, waar Margo zelf demonstraties zal geven.

Margo zal deelnemen bij collega Barbara Falke-Meijer van de Zilverling in Leiden. In haar werkplaats annex sieraden galerie vertel ze waar ze mee bezig is en wat haar inspireert. Ze laat zien hoe haar recente sieraden tot stand zijn gekomen en ze zal een demonstratie geven van het bewerken van zilver door ciseleren. Dit is een traditionele techniek om het oppervlak van zilver te vervormen door middel van hameren met ponsen. 


 margonelissen.nl


Luis Acosta | sieraadontwerper en textielkunstenaar

Louis was de afgelopen zomer gast-exposant in Atelier de Zilverling. luisacosta.nl


Eva de Visser | Iconen
Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is ontegenzeggelijk hedendaags. Bijvoorbeeld de werken, waarin figuren worden geabstraheerd van hun omgeving door de toepassing van bladgoud. Wezens uit de 21 eeuw –soms in poses uit de antieke oudheid– gefixeerd als in een icoon. Ook maakt zij werken waarin een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samengaan. De kleuren zijn warm, maar meestal is er ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment. 

evadevisser.nl


Clara van den Bosch | Muurjuwelen

Vanaf vrijdag 5 oktober exposeert Clara van den Bosch met werk uit de serie ‘Muurjuwelen’. Het zijn objecten die ontstaan zijn uit haar voorliefde voor materialen en etnografische vormgeving. Zij werkt graag met alledaagse gebruiksvoorwerpen uit huis, tuin en keuken, die in haar werk een hele andere, vaak verrassende betekenis krijgen. Zij dragen in hun eenvoud bij aan een sobere vorm van schoonheid. 
Mijmeren

claravandenbosch.nl


Lars Glad | Sieraden

Een sieraden kunstenaar uit Kopenhagen op bezoek in ons atelier. Lars'inspiratie komt van zijn Scandinavische roots. De pure Scandinavische stijl en de dramatische Scandinavische mythologie, samen 'gebrouwen' en herschapen in een pure en eenvoudige interpretatie, het best te omschrijven als modern en tijdloos. Vaak met een mechanische uitdrukking.
larsglad.dk